Webinár: Cookies a sociálne siete z pohľadu GDPR

Na dvojhodinovom webinári si povieme, ako sa vyrovnať s reguláciou cookies na Slovensku. Z pohľadu platných predpisov GDPR aj zákona o elektronických komunikáciách si ukážeme, ako má vyzerať „cookies lišta“ alebo čo robiť, ak máte zriadený „fanúšikovský“ profil na sociálnych sieťach, napr. na Facebooku a Instagrame.  V závere webinára si posvietime aj na nové usmernenie EÚ a povieme si, aký dosah má na cielenie reklám v rámci sociálnych sietí.

Online prenos webinára môžete sledovať na tomto mieste v deň jeho konania. Pre zobrazenie webinára alebo jeho videozáznamu musíte byť prihlásený.

Popis

Ako prebieha webinár a technické podmienky pre sledovanie nájdete TU.

Program

  • úvod do problematiky
  • vysvetlenie legislatívnych zmien 
  • cookies lišta – čo by mala obsahovať a ako by mala vyzerať
  • obsah informácie o spracúvaní osobných údajov pre cookies
  • sociálne siete a zásady spracúvania osobných údajov
  • ako cieliť reklamu z pohľadu GDPR

Harmonogram

09,00 – 11,00 – prednáška spojená s diskusiou

Termíny

   19.8.2021
   09:00 - 11:00
   60

Profil lektora

Macova_120x180.jpg
JUDr. Marcela Macová, PhD.

Absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, nadväzne na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach obhájila rigoróznu prácu na tému „Ochrana osobných údajov“ a na Univerzite Komenského v Bratislave v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium zamerané na ochranu osobných údajov. V rokoch 2005 až 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Aktívne sa zúčastňuje na rôznych odborných konferenciách, je autorkou viacerých komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov, ako aj mnohých publikovaných článkov o ochrane osobných údajov. Ako lektorka sa špecializuje na tému „ochrana osobných údajov“. V súčasnosti sa prostredníctvom svojej spoločnosti DAPRO Consulting s. r. o. profesionálne venuje aj výkonu funkcie.


Najbližšie školenia lektora


Najnovšie videoškolenia lektora

Kamerové systémy a ochrana osobných údajov (zmena nariadenia od 28. 1. 2020)
Práca z domu a povinné bezpečnostné opatrenia z pohľadu GDPR
Ochrana osobných údajov v ubytovacích zariadeniach podľa GDPR

Funkcie

Partner